Geen producten (0)

Een gezonde verslaving

Een gezonde verslaving

Kunt u een tijdverdrijf voorstellen dat na meer dan 2000 jaar nog steeds springlevend is? Juist, puzzelen. Legpuzzels wel te verstaan.

Iedereen die graag puzzelt herkent de volgende symptomen:

1. Er is sprake van een (gezonde) verslaving;

2. Deze verslaving zorgt voor lekkere lange dagen; (als je niet oppast)

3. Gedachten lijken uit het hoofd te verdwijnen;

Volgens de mensen die nog nooit een puzzel hebben gelegd is dit vooral een bezigheid voor oude mensen. Het tegendeel is echter waar. Mensen van alle leeftijden puzzelen er lustig op los. Onze kinderen worden al op zeer jonge leeftijd geconfronteerd met de legpuzzel.

U kent ze vast wel, de houten figuurtjes met op elk figuur een knopje die maar op één plaats in het bord past.

Gelukkig maken wij dagelijks mee dat jonge mensen vragen naar puzzels met laten we zeggen niet alledaagse afbeeldingen. Zoals filmscenes, ghotic afbeeldingen en doodshoofden. Ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. 

Een liefhebber van cartoons zweert bij puzzels van Jan van Haasteren en weer anderen houden het bij landschappen. De laatste categorie is nog steeds de grootste groep.

 

En die grootste groep zijn nu juist de puzzelverslaafden. Kijkt u eens naar bovenstaande afbeelding. Waar gaat u beginnen? Met de lucht? Maar daarmee kom je in de war met het water. De bergen staan er dubbel op. Vrijwel iedereen begint met het uitzoeken van de randjes. Waarom? Geen idee, ikzelf bewaar die tot het laatst. Het scheelt een hoop gezoek en aan het einde leg je ze meteen op de goede plaats.

In vergelijking met de cartoonpuzzels zijn er weinig aanknopingspunten om te beginnen. Toch zal de verslaafde ook deze puzzel relatief snel in elkaar leggen. Ervaring heet dat.

In een rumoerige en hectische wereld zou iedereen aan de puzzel moeten. Lees de eerste drie punten nog maar eens na. Een goedkope verslaving die ook nog eens gezond is. 

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook